Historiek

Update:27/10/2015  

©GvSw 2003-2015

 

 Hoewel er in Kortessem reeds jaren een atletiekclub bestond, werd op, op 2 januari 1994 de joggingclub ‘de Runners van Kortessem.’ opgericht.

Gilbert Simal, zelf bestuurslid van de Atletiekclub Kortessem, had ondervonden dat er nood was aan een andere club voor de lopers die zich niet op hun plaats vonden in een atletiekclub.

De eerste vier ingeschreven leden vormden het bestuur. Dit waren:

Gilbert SIMAL voorzitter
Eddy Vandersmissen ondervoorzitter
Rita vanhaeren Secretaris
Sonja Bruninx bestuurslid
Nico Hermans bestuurslid en later Johnny Billen.

 

groepsfoto 1994

Boven vlnr: Josi Grosemans, Lothar Baldewijns, Nico Hermans, Johan Dewinter, Eddy Vandersmissen, Ludo Nulens, Jan Schoefs en Reginald Delmarche
Onder vlnr : Gilbert Simal, Gerarda Vandenhoudt, Mieke Vandendijck, Rita Vanderquaden, Rita Vanhaeren, Sonja Bruninx, Dominique Panjaar

De club heeft tot doel  zowel de beginnende als de gevorderde loper te begeleiden in zijn hobby, waar leeftijd geen belang heeft.

Het eerste jaar groeide de club, onder de vleugels van RFCL-Luik, reeds uit tot 34 leden. Ondertussen zijn er een zestigtal leden en zijn wij sedert het seizoen 2003 aangesloten bij Atletiekclub De Demer (ADD).

Om onze club op de kaart van het World Wide Web te plaatsen, hebben wij in mei 2003 onze website www.runnerskortessem.be opgericht.